Demton Stúdió és Hangszerbolt

Elérhetőség

Cím: 8800 Nagykanizsa, Arany János u. 12.

Mobil: +36-30/226-1370

Telefon/Fax: +36-93/310-270

Skype: demton123

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: 09.00 - 17.30

Szombat: Zárva

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy weboldalunk tartalma folyamatos feltöltés alatt áll.

Termék kategória

tc electronic Polytune-2 Polifónikus hangoló pedál

Termék leírás

Képtelenség megcsinálni - Amíg meg nem oldottuk.

A trükk abban rejlik, hogy másképp közelítettünk a hangoláshoz, célul tűztük ki a pontosságot, az egyszerű használatot és hogy a hangolás gyorsan megtörténhessen. A PolyTune-nal egyszer megpengeted a húrokat a gitárodon, vagy basszusgitárodon, és rögtön meg is mondja, hogy melyik húrok szorulnak hangolásra! Ez a vadonatúj technológia forradalmasítja a hangolás módszerét, és megvalósítja a korábban lehetetlennek tartott célt, azaz több húr egyidejű hangolását! Az egész csak annyiból állj, hogy pengess - hangolj - és zúzz. Így gyorsan be tudsz hangolni, és aztán már kezdhetsz is újra játszani.

DEMO:

 

Pengess - Hangolj - Zúzz

Azonnali áttekintést is nyújt a húrok hangmagasságáról, a PolyTune élő játék közben mutatja meg igazi arcát, ahol a gyors hangolás elengedhetetlen, a közönség és te is alig várod, hogy folytassátok a zúzást. Az élő használat mellett a pedál más alkalmazási területeken is beváltja a hozzá fűzött reményeket, nevezetesen, hogy a játékra koncentrálhass.

Hangolási láz

Ugyanúgy hatékonyan működik gitárra és basszusgitárra is, a PolyTune rugalmasan használható is egyben. A referencia hangmagasságot te választhatod meg 435 Hz-től 445 Hz-ig, hogy másokkal összhangban tudj játszani, legyen szó bármilyen hangszerről vagy bármilyen szituációról.

Drop it like it's hot

Abban az esetben, ha a szokványostól eltérő hangolású hangszerrel játszol, akkor is használhatod, hiszen Esz-től egészen B-ig lehet a hangolást levinni. Legyen szó bármilyen hangmagasságról vagy hangolásról, a PolyTune biztos kézzel végzi a dolgát, plusz/mínusz egy cent pontossággal.

Kromatikus bajnok

Amellett, hogy polifonikus hangoló, a PolyTune kromatikus hangolásra is képes, a mostani legjobb hangolóeljárással, lenyűgöző 0.5 százalékos pontossággal. Mi sosem elégszünk meg a meglévő sztenderdekkel, úgyhogy pár egyedi funkcióval járultunk hozzá, hogy a hangolónk kiemelkedjen a többi közül.

Hangolási módok

Kezdjük először a két különálló hangolási móddal, amiket a saját választásodnak és ízlésednek megfelelően használhatsz. A Needle, azaz tű mód azoknak hasznos, akik a hangolókra a klasszikus módon tekintenek. Azok számára, akik több információhoz szeretnének használat közben jutni, beépítettünk egy módszert, a stream-módot, ami a legkisebb hangmagasságbeli eltéréseket figyeli, és azonnal visszajuttatja az információt neked a kijelzőre forgó mozgás segítségével (ha jobbra mozog, akkor magasabb hangon játszol a kelleténél, ha balra, akkor alacsonyabban).

Hangoló mágnes

Mindkét kromatikus módszer kulcsa a hihetetlen gyors és precíz válaszidő, amit az egyedülálló hangoló-mágnessel értünk el. Ez lelassítja a mágnest, ahogy közeledsz a kívánt hangmagassághoz, a feladatodat ezzel nagyban megkönnyíti és leegyszerűsíti.

MonoPoly

Használd akár a polifonikus, vagy a kromatikus hangolót, a pedál tudja, amire szükséged van. A MonoPoly nevű eljárás segítségével képes megállapítani, hogy egy vagy több húron játszol, és azt azonnal annak a hangolási módnak megfelelően mutatja is.

Total Recall

Természetesen ez a sok funkció nem jelentene túl sok pluszt, ha nehézkesen lehetne beállítani, vagy használni. Más hangolóktól eltérően le lehet menteni a beállításokat a referencia hangmagasságtól a hangolási módig, és ezeket megőrzi kikapcsolás után is, tehát csak egyszer kell beállítanod, hogy hogyan szeretnéd használni. A legközelebbi bekapcsolásnál mutatja majd a beállításokat, úgyhogy rögtön tudni fogod, hogy minden pontosan úgy van, ahogy lennie kell.

A hangolásnak ilyen egyszerűnek kell lennie

A PolyTune-t az szülte, hogy legyen egy olyan eszköz, ami mentes a hangolóknál tapasztalt hátrányoktól, amikbe a gitárosok időről időre belefutnak. Hangolókat már körülbelül 30 éve lehet kapni, és úgy éreztük, hogy eljött az ideje, hogy készítsünk egy olyan eszközt, ami a gitárosokkal összhangban tud működni.

Design és innováció, külcsín és belbecs

Az ütős funkciók mellett féltő gondoskodással alakítottuk ki azt a strapabíró külsőt, ami az eszközeink használatát hosszútávon biztosítja.

Ha kijelzővel kezdjük, akkor rögtön világossá válik, hogy a PolyTune a mostani hangolók előtt jár. A koncertező gitáros jól tudja, hogy a nehezen olvasható kijelző rémálom tud lenni, például a szikrázó napsütés, egy túlbuzgó fénytechnikus vagy akár egy színpadi füstgép miatt.

A PolyTune egyedülálló láthatóságot biztosít, méri a környezet fényerejét, és a kijelző LED-jeinek beállítását annak megfelelően végzi el.

A LED Matrix-ról:

A PolyTune 17 db LED-del rendelkezik a nagy felbontás érdekében, a LED-ek maguk nagyon világosan leolvashatóak minden körülmény közepette. Ez garantálja, hogy a lehető legkevesebb fejfájással tudjunk hangolni, ráadásul a 100 LED-es mátrix szükségtelenné teszi a gépkönyv-olvasást, hiszen minden a kijelzőről leolvasható.

A méret a lényeg

Amellett, hogy a PolyTune szépen csillog a pedálok között, olyan kis helyen elfér, hogy csak kevés helyet követel magának a többi eszköz között.

Elemcsere

Könnyű elemet cserélni, hiszen csak egy csavart kell kicsavarozni, és lehet külső 9V-os tápról is hajtani. Ha opcionális adaptert csatlakoztatsz a PolyTune-hoz, akkor a DC-out segítségével egy másik 9V-tal működő pedált tudsz meghajtani.

True Bypass

A a tervezés során úgy alakítottuk ki a pedált, hogy ha bypassolva van a pedál, akkor a True Bypass révén a jel érintetlen marad. Némán is hangolhatsz vele, és nem kell a gitárkábelt ki- vagy bedugni, maradhat csatlakoztatva.A hangolás nem tréfa dolog, mi megtettük a dolog érdekében, amit lehetett. Amennyire lehetett, leegyszerűsítettük a hangolást, ezzel szerettünk volna hozzájárulni a gitárosok közösségének a fejlődéséhez. A PolyTune vadonatúj képességeivel úgy érezzük, elértük ezt a célunkat. Ugyanúgy büszkék vagyunk erre a gyöngyszemre, mint a többi gitárosoknak szánt eszközünkre.

 

Termék jellemzők

Input csatlakozó: 6,3mm mono jack
Output csatlakozó: 6,3mm mono jack
Tartomány: A0 (27.5 Hz) to C8 (4186 Hz)
Pontosság: ±0.1 cent
Referencia pitch: A4 = 435 to 445 Hz (1 Hz lépésekben)
Bemeneti impedancia: 500 kΩ (pedál be)
Táp: 9V DC, közép a negatív >100 mA (nem tartozék!)
Elem opció: Standard 9V (nem tartozék!)
Áramfelvétel: 45 to 50 mA 
Méretek: 72 x 122 x 50 mm
Súly: 300 g  (incl. battery) 

32 900 Ft,-
Érdekel
Utolsó frissítés
2016-12-23

2014-2020 © Demton.hu Minden jog fenntartva!

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, forintban értendőek, és az ÁFA-t tartalmazzák!